Vlasni sistem BVZ
si hr de en
KOMENTARI KORISNIKA

Draga gđa Špela,

Ovim putem bi se prvo zahvalilia za Vašu ljubaznost, strpljenje te spremnost za pomoć. Sada već 4 mjeseca nosim vlasni sistem i nemogu ga dovoljno ovim putem opisati niti nahvaliti.

Kao prvo bolesna sam od alopecie areate 20 godina te sam u tome periodu bila bez kose te nosila perike kao i imala kosu jer mi se stanje popravilo toliko radikalno da mi je 80 % kose naraslo ali je nažalost ista kasnije ponovno otpala. Moram priznati da prije nego sam se odlučila za vlasni sistem bila sam jako skeptična prema njemu jer se sjećam ružnih dana iz mladosti kada sam nosila perike. Svi oni koji su ih ikada nosili znaju o čemu pričam dok za one koje neznaju radi se o jednom jako neprirodnom osjećaju sa popratnim pojavama svrbeži i ostalim smetnjama. Kao prvo činjenica koja me uvjerila da se odlučim za vlasni sistem je da imam živi primjer osobe koja je isto bolesna kao i ja i koja ga već godinama nosi te kada sam na gđi Špeli vidjela kako prirodno izgleda te kako je gđa Špela opuštena nisam mogla vjerovati. Nakon toga sam se odlučila za vlasni sistem i otkada ga imam ja se neosjećam bolesno jer on 100% zamjenjuje moju kosu i sa njim apsolutno nemam nikakvih osjećaja nedostataka s time da ne pričam da apsolutno sve mogu raditi te da ga uopće niti ne osjetim na glavi.

Svakome tko ima sličan problem te koristi različite supstitute poput perika i sličnih preporučila bih od srca vlasni sistem prvenstveno radi vlastitog zadovoljstva svojim izgledom i životom jer ipak je to ono što je najbitnije a sa njime je i ostvarivo.
Ivana iz Zagreba


Pozdrav,
Ne želim previše duljiti, ako ste došli na ove stranice sigurno imate velikih problema sa gubitkom kose koje uglavnom nikome i ne možete opisati jer vas rijetko tko može razumijeti ako to nije sam prošao. Možda, zapravo vrlo vjerojatno gubite sate pred ogledalom i na kraju ste opet nezadovoljni i frustrirani.
Nemate previše opcija na raspolaganju, možete pokušati sa transplantacijom kose koja može i ne mora uspijeti a praktično će sigurno biti bolna. Možete koristiti proizvode kao toppik koji će vam sigurno pomoći ako gubitak kose nije jako velik, no ako je-niti to vam više neće pomoći. Umjesto da uživate u životu, baviti ćete se sa time koji je proizvod najbolji da vam sakrije gubitak kose.
Sa svim tim opcijama i proizvodima sam se i sam bavio i razmišljao o njima više godina, sve dok slučajno na internetu nisam naišao na informacije o vlasnom sistemu. Na početku mi je sve bio veliki šok, no na kraju sam se potpuno priviknuo i moram reći da mi je život sada nemjerljivo kvalitetniji-mogu se bez problema baviti sa sportom, živjeti, izlaziti a na vlasni sistem sam se toliko naviknuo da cijelo vrijeme zapravo imam osjećaj kao da imam vlastitu kosu.
O gomili komplimenata koje dobivam jer sada imam „bolju frizuru“ neću niti govoriti, vlasni sistem izgleda baš toliko prirodno. Iz vlastitog iskustva svima koji ovo čitaju zaista kažem da previše ne razmišljaju, sigurno se nećete razočarati. Samo operite vlasni sistem nekoliko puta (što će vam u salonu sigurno spomenuti) i nakon nekoliko dana kada se sistem malo slegne ćete opet imati kosu kakvu ste nekada imali.
Sigurno će vam biti bitno znati i da ćete sve moći napraviti anonimno, tako da nitko neće znati da ste kupili, da imate ili nosite vlasni sistem.
Sretno svima
Nikola, HrvatskaZdravo!

Moje ime je Janka i živim u Celju. Nisam doduše nikakva spisateljica ali ću se pobrinuti da vam ispričam nešto o sebi i putu koji me je doveo do Špele Šeme.
Prije 4 godine promijenio mi se život. Oni koji ovo čitate znate o čemu ja to pričam. Da, počela mi je opadati kosa. Moja kosa po kakvoj je čeznula mnogo koja žena. Bila je dugačka, jaka i vrlo gusta. Slučajno sam primijetila da mi iza uha fali jedan čup kose veličine 5-tolarskog novca. Razumije se da sam odtrčala kod ljekara. I onda je počelo. Trčala sam od ljekara do ljekara. Bila sam već na kraju s nadama. Jednog dana kod dermatologa sam srela djevojku koja je pred mojim očima skinula vlasulju. Ulila mi je u glavu da se ne smijem sakriti između 4 stijene već trebam živjeti dalje.

OK, da ne duljim s time. U roku od pola godine stanje se je jako pogoršalo pa sam trebala misliti o vlasulji. Moj frizer mi je pomagao po svojim moćima i savjetovao gdje da se obratim. Kupila sam dakle periku i frizer me je obrijao, a na meni je ostalo da stavim vlasulju. Bilo mi je da se rasplačem!! Brzo sam se pomirila s time te zaživjela prema datim okolnostima. Moram dodati da su me okruživali ljudi koji su doista stajali uz mene, uključivo partnera koji me je unatoč svemu volio. Skoro je slijedilo saznanje da imam stalan osjećaj kako mi nešto puše (povjetarac sam ranije obožavala), kako ne možem u saunu, ne možem više na odbojku, košarku. Potom su mi otpale još obrve i trepavice. Kad sam se ujutro probudila plakalo mi se. Bila sam kao slika bez okvira (Špeline riječi). Bez make-upa nisam više mogla nikamo. Otišla sam u Ljubljanu gdje su mi izradili permanentni make-up. Obrve. Tamo mi je pala u oči reklama za taj novi Vlasni sistem. Uzela sam reklamni listić, ali priznajem da je ostao ležati u torbici pa sam nekako zaboravila na njega.

Na poslednjem savjetovanju kod dermatologa u Ljubljani, međutim, doktor mi je skrenuo pažnju na tu istu stvar. Naravno da sam sljedećeg dana poslala e-mail i već idućeg dana iznenađena dobila odgovor od Špele. Tako sam dakle postala vlasnicom tog Vlasnog sistema. Kosa je bila duga i lijepa, baš kao moja nekada. Kad sam ga sama stavila poprvi put bila sam sva oznojena. Ljepljive trake uopšte nisu ljepile. Sad sam već verzirana i treba mi malo vremena za to. Također se više ne oznojim. Opet sam počela da uživam u sportu, kupanju i sauni. Čak me vjetar više ne ometa, opet ga volim. Istina je inače da ne ronim premda sam pričala da želim Vlasni sistem baš zato. Da bi mogla na moru glavu potopiti ispod vode. Vjerujem da bi to bilo moguće, ali mi je zasad žao Vlasnog sistema. Već sam ga držala na glavi 3 dana neprekidano kad smo bili s prijateljima na jedrenju. Još uvijek, međutim, najsrećnija sam kad se vratim domu i ˝ skidam kosu ˝.

Često mi se dešava da netko hvali moju frizuru ili boju kose. A ja mu kažem: ˝ Zar ne znaš? JA IMAM VLASNI SISTEM!!! ŽIVIM! ¨
Janka

Draga Špela,
prošlo je mjesec dana kako nosim svoju "novu kosu" i jako sam zadovoljna što sam se odlučila da je nabavim. Moj život je stvarno neusporedivo kvalitetniji, bez svih onih frustracija koje idu uz gubitak kose. Sretna sam da mogu na vjetar, da mogu izači van bilo kada bez obzira na vrijeme, i osjećam se nesputano u svim fizičkim aktivnostima.
Sada polako shvaćam da bi bilo dobro imati dva sistema pa razmišljam da već na jesen naručim još jedan. Vam je jasno kako sam oduševljena?

Zanima me kako je to moguće, dali se može dobiti indentičan model, odnosno kvaliteta i izgled kose. O tome nismo pričale jer nisam mogla ni zamisliti kako to dobro izgleda. Moram se pohvaliti da sam bila kod frizerke i nijedna tamo nije primjetila "varku" dok im nisam sve objasnila. Jedna frizerka je pitala za svoga muža i naravno da sam joj Vas toplo preporucila.
Još bi dodala kako se vlasni sistem s lakoćom nosi, stvarno kao vlastita kosa. I u kuci daleko od pogleda drugih ja ga ipak stavljam jer se s njim osjećam ugodnije. Sretna sam da sam i u ovom našem dijelu svijeta mogla nabaviti vlasni sistem.
Svako dobro, čujemo se!
Ema, Hrvatska


Perike nosim već 14 godina. Budući da se stanje ne poboljšava, imam alopeciju totalis, već sam razmotrivala mogućnost presađivanja kose. Dosadile su mi grube perike, svrbenje glave, uvijek ista frizura sa puno kose, vrućina...

Za Vlasni sistem sam saznala iz novina pa sam se već za čitanja članka odlučila da to moram isprobati.
Odlučila sam se dakle za kupnju i skoro dobila novu frizuru. Prosto ne mogu opisati kakav je to divan osjećaj bio. Kosa koja se pripija glavi kao da je tvoja.

Ranije sam nosila obične perike koje se mogu čvrsto zategnuti, ali mi je to smetalo pa sam jih samo lagano zatezala. Osjećala sam se neugodno u masi ljudi, na vjetru odnosno svuda gdje bi perika mogla ispasti s glave.

Kod Vlasnog sistema svi ovi strahovi su sasvim neosnivani. Često Sistem uopće ne učvršćujem ljepljivim trakama pošto je oblikom potpuno prilagođen glavi pa se drži glave bolje nego obična perika.

Nakon dugog, predugog vremena ja mogu plivati bez bojazni da me netko štrca po glavi, mogu čak roniti, tuširati se na plaži, budući da se i mokra kosa Vlasnog sistema ponaša kao prirodna kosa. Vjetar mi uopće više ne smeta, ponovno sam počela sa sportskim aktivnostima a mogla bi i dalje nabrajati.

Marjana


Hojla,

Moja priča, moja bolest, moja nova kosa – OK - Vlasni sistem...

Ja sam Eva i imam 18 godina. Moj problem nije alopecia areata nego gubitak kose u 12. godini kad sam se razboljela pa mi, vjerojatno zbog terapija i radioterapija, kosa nije porasla takva kakvu bi mlada djevojka željela.
Ako mi itko vjeruje da se time nisam jednostavno pomirila to ste onda vi koji se gnjavite sličnim problemima.

Jedno vrijeme nosila sam kape, kraće vrijeme i užasnu umjetnu vlasulju, onda i neko vrijeme čuperak koji je bio doduše dovoljno pogodno rješenje, ali se i s njime nisam mogla baviti sportovima koji su mi prije bolesti dosta toga značili – skijati, plivati, igrati rukomet – niti hodati po vjetru ..., pošto je bio isuviše očit.
Srećom u osnovnoj školi sam imala drugove i prijatelje koji su me razumjeli, nisu mi se rugali te su me primali i kao ¨ gologlavče ¨.
Prelazak u srednju školu, međutim, od mene je tražio izvjesnu mjeru hrabrosti i poremećaja u samopouzdanju jer mi je dosadilo da budem ¨ nešto posebno ¨, što su neki koristili da me utješe. Kod kuće su me ipak razumjeli i mama je nekako saznala za Vlasni sistem pa je još istoga dana nazvala Špelu. Bili su praznični dani ispred Božića, pa ipak nas je Špela odmah pozvala u Kranj.
Prije toga mama mi nije htjela ispričati ništa konkretno, kazajući ¨ već ćeš sama da vidiš ¨. Priznajem da mi se njena zamisao nije baš svidjela jer sam smatrala: ¨ Majku je opet neko nasamario! ¨.
.
Ali...susret sa Špelom prijatno me je iznenadio. Nije samo što sam upoznala nekog sa sličnim problemom, na njenoj glavi vidjela sam kosu koja je meni izgledala SUPER. Željela sam je opipati, da ne kažem pogledati pod lupom, da bi se uvjerila da je to zbilja taj Sistem a ne njena prava kosa.
Kao što ono kaže poslovica da je svaka stvar od neke koristi, da se u lošem može naći i štošta lijepoga, moja bolest mi je donjela i ponešto korisno i ugodno. Među tim dobicima jamačno je Špela koja je nama ¨ gologlavćadi ¨ u Sloveniju dovela nešto zbilja korisno i upotrebljivo. Ona je također vrlo ljubazna i topla osoba s kojom uvijek mogu opušteno razgovarati, koja me potiče i ohrabruje.
Vjerujem da ne trebam posebice isticati kako sam se već na prvom susretu oduševila za Vlasni sistem pa smo ga smjesta naručili i u proljeće 2003. g. jedva sam ga dočekala.

I doista...Vlasni sistem mi sada omogućuje ¨ normalan ¨ život, štogod već to beše...

Pozdrav svima,

Eva


Bok!

Ja sam Miha iz Ljubljane i zbog sve češćeg zabrinjavanja mišlju da ću prije ili kasnije oćelaviti odlučio sam da hitno nešto poduzmem da bi sebi povratio neophodno samopouzdanje. Odlučio sam da probam sa Vlasnim sistemom koji mi je tada izgledao najpovoljnije rješenje. Kad su mi uzeli kalup na mjestu bez kose, najviše me je zabrinjavala boja (hoće li oni pogoditi pravu), pa sam ipak na kraju zaključio da je to bio njima najmanji problem.

Vlasni sistem nosim već cijelu godinu i moram da kažem da s njime postupam kao da je to moja prirodna kosa pošto mogu normalno plivati, igrati nogomet i čak kad vjetar jako puha nemam čega da se plašim (ne bi li mi nešto palo dole). I baš je to ono zbog čega mi se taj Vlasni sistem toliko sviđa.

Firma Fiji posjeduje svoj salon pa nije potrebna nikakva briga da se ne možete sakriti od ostalih mušterija. Svaki interesent se naime naručuje u tačno određeno vrijeme.

Raduje me da sam se odlučio za Vlasni sistem.

Miha

Hair systems, Natural hair line, Hair genesis studio, Fi Potencial d.o.o., Komenskega 1, 4000 Kranj, Slovenia
Phone 00386 4 5329 664 Fax 00386 4 5329 665 Mobile 00386 31 444 868 e-mail: info@hair-system.com