Vlasni sistem BVZ
si hr de en
POSLANSTVO / O NAMA


Dr. Špela Šeme


Vlasnik licencije za cjelokupnu Europu i područje Australije je poduzeće Fi potencial d.o.o.. Vođa odjela Lasni sistemi, dr. Špela Šeme, aktivna članica NAAF-a, ima 20-godišnje iskustvo sa savlađivanjem gubitka kose a ujedno i sama nosi Vlasni sistem. Ona dakle zna o čemu priča pa vam lično može objasniti sve bitne detalje o namještanju, uporabi i održavanju Vlasnog sistema. Znate i sami – problem uvijek leži u detaljima.

Dr. Špela Šeme aktivno surađuje s međunarodnim stručnjacima na području otkrivanja uzroka alopecije areate te redovno organizira obrazovne seminare o ovoj tematici. Ona otkrićima na ovom području upoznaje i zainteresirano slovensko medicinsko osoblje.

Članovi cjelokupne ekipe koji djeluju u našem odjelu ili imaju vlastita iskustva s gubitkom kose ili je kosu izgubio netko od njihovih bližnjih.

U našem poduzeću ponosimo se time da smo specijalisti za savjetovanje pri:

□ estetskom rješavanju problema muške ili ženske ćelavosti odnosno rijetke kose

□ psihološkom i estetskom savlađivanju posljedica alopecije areate

□ potpunom ili djelimičnom gubitku kose zbog kemoterapije i drugih oblika lječenja

□ potpunom ili djelimičnom gubitku kose zbog djelovanja stresnih činilaca

□ nekirurškom vraćanju kose pomoću Vlasnog sistema.

Dr. Špela Šeme je i pored svojeg posla također inicijatorka i vođa slovenske skupine za samopomoć pa organizira redovne sastanke za sve koji pate zbog gubitka kose.

Cilj našeg odjela je pomoći ljudima koji pate zbog djelimičnog ili potpunog gubitka kose. Naša pomoć uključuje psihološko i estetsko savlađivanje gubitka a sastoji se iz:

□ davanja informacija o vizualnim tehnikama i sredstvima koje pomažu ublažiti odsustvo kose, obrvi, trepavica (tehnike crtanja trepavica, obrvi, informacije o pokrivalima...)

□ davanja informacija i savjeta kojima se pomogne savladati najveći psihički izazov prilikom gubitka kose

□ objašnjavanja tehnika za pomoć u nadmašivanju depresije i apatije koje često prate gubitak

□ organiziranja susreta s ljudima koji su doživjeli slična iskustva gubitka kose (roditelji, djeca, sestre, braća, prijatelji, partneri) i time sprečavanja da se i dalje osjećaju samima i bez razumjevanja sa strane okoline

□ informiranja o svjetskim novostima što se tiče problematike opadanja kose

□ pomaganja oko organiziranja posjete svakogodišnje konferencije NAAF u SAD

□ širenja informacija i osvještavanja o problematici gubitka kose pomoću radijskih i TV priloga, članaka u časopisima i novinama, predavanja, okruglih stolova, sastanaka u domovima zdravlja, ljekarnama, bolnicama, školama...


Nesumnjivo je veliki poklon imati mogućnost pridonijeti većoj kvaliteti življenja ljudi. Dapače, biti član poduzeća s takvim plemenitim poslanjem je osobita radost i čast.

Hair systems, Natural hair line, Hair genesis studio, Fi Potencial d.o.o., Komenskega 1, 4000 Kranj, Slovenia
Phone 00386 4 5329 664 Fax 00386 4 5329 665 Mobile 00386 31 444 868 e-mail: info@hair-system.com