Vlasni sistem BVZ
 
FI POTENCIAL d.o.o.
Centar za rješavanje ispadanja kose
Komenskega 1, 4 000 Kranj
Slovenija
tel.: 00386 31 444 868
tel.: 00386 31 302 367
tel.: 00386 4 5329 664
 
 
VILLA SPLENDISSIMA d.o.o.
Lakmartinska br. 4
51 500 Krk
Hrvatska
tel.: 099 224 80 90
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
si hr de en
NAAF ( National Alopecia Areata Foundation )

NAAF je najveća institucija na svijetu, sa sjedištem u SAD, koja smatra za svoje poslanje udruživanje ljudi koji su izgubili kosu zbog alopecije areate. To je autoimunska bolest zbog koje čovjek gubi kosu i/ili dlake na tijelu u obliku krugova. Ustanova potiče i financira medicinska istraživanja za učinkovitije lječenje i dobivanje konačnog lijeka te osigurava oslonac i potrebne informacije svojim članovima i javnosti. Pored tog osnovnog zadatka NAAF širi poznavanje pojave gubljenja kose u široj javnosti u obliku članaka u novinama, TV i radijskih intervjuja, video kaseta, a problematiku predstavlja i senatorima da bi postigli što veće subvencije za liječenje, vlasne proteze, perike i vlasne sisteme sa strane zavoda.za osiguranje.

NAAF je osnivana g. 1981 na pobudu djevojčice iz Kalifornije koja je izgubila kosu zbog alopecije areate. Željela je da se nitko više ne bi osječao onako napuštenoga i neshvaćenoga zbog izgubljene kose pa je pokrenula nastanak udruženja koje priređuje svakogodišnje međunarodne konferencije i među članovima svojeg nadzornog vijeća ima sve od medicinskih stručnjaka, preko psihologa, pedagoga, sociologa do ekonomista.

Internet adresa gdje možete naći detaljnije informacije na netu je http://www.naaf.org.Fotografije iz godišnje konferencije NAAF-a


Vođa i osnivačica slovenske skupine za samopomoć a ujedno i dugogodišnja članica NAAF, dr. Špela Šeme, preporučuje posjetu konferencije NAAF svakome koji se suočava sa spomenutim problemima. Prisustvo ovom događaju može promijeniti život, osobito mladoljetnoj osobi, nakon susreta sa oko dvije stotine članova naraštaja iz cijeloga svijeta. Konferencija djeluje blagotvorno i na roditelje djece koja se susreće s izazovima zbog drukčije vanjske spodobe, jer odgoj takve mladeži traži izuzetne napore i sposobnosti. Značajno je kad djete čuje da za svoju nevolju s kosom ne smije okrivljavati roditelje, a i da oni roditelji koji makar podsvijesno optužuju sebe saznaju da uzrok leži sasvim drugdje.

Ove godine če biti i dr. Rohit Shah jedan od prezentera na konferenciji, jer je stopa ozdravljenja više od 90 % nešto što nije uspijelo do sada ni jednoj velikoj farmaceutskoj tvrtki, pojedincu ili organizaciji!
Hair systems, Natural hair line, Hair genesis studio, Fi Potencial d.o.o., Komenskega 1, 4000 Kranj, Slovenia
Phone 00386 4 5329 664 Fax 00386 4 5329 665 Mobile 00386 31 444 868 e-mail: info@hair-system.com