Vlasni sistem BVZ
 
FI POTENCIAL d.o.o.
Centar za rješavanje ispadanja kose
Komenskega 1, 4 000 Kranj
Slovenija
tel.: 00386 31 444 868
tel.: 00386 31 302 367
tel.: 00386 4 5329 664
 
 
VILLA SPLENDISSIMA d.o.o.
Lakmartinska br. 4
51 500 Krk
Hrvatska
tel.: 099 224 80 90
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
si hr de en
GUBITAK KOSE - ĆELAVOST >>
 
 


Muška ćelavost odnosno androgena alopecija je česta pojava. Početni znaci javljaju se kod gotovo svakog drugog muškarca do 50. godine, dok se kod žena kosa počinje rijediti zamalo u cijeloj populaciji do 60. godine života.

Prvi znaci promjena na vlasištu mogu se javiti već u 20. godinama pa nakon toga starenjem samo napreduju. Početni simptom je većinom istanjivanje kose koja postaje sve kraća i svetlije pigmentirana. Ova bolest napređuje postepenim rijeđenjem kose sve do potpune ćelavosti.


Uzrok postanka muške ćelavosti leži u utjecanju muških polnih hormona. Ćelavost se također naslijeđuje. Brzina i obim opadanja kose ovise o pojedincu pa se zbog različitih genskih osnova teško mogu predvidjeti.

Gubitak kose u muškaraca napreduje drugačije nego kod žena. Muško vlasište počinje se rijediti sa obe strane čela te navrh glave. Ova dva područja postepeno se približavaju jedno drugome i to na kraju može završiti potpunom ćelom. Poznati stručnjaci s ovoga područja razlikuju 7 faza unaprijeđivanja ove bolesti.

Kod muškaraca su stupnjevi ispadanja prema Hamiltonovoj skali slijedeči:
1 - nema simptoma gubitka kose
2 - slabije sljepoočno povlačenje linije kose
2A - čeono povlačenje kose - slabije izraženo
3 - osrednje sljepoočno povlačenje
3A - čeono povlačenje - osrednje izraženo
3V - osrednji gubitak na vrhu lubanje
4 -6 progresivno uključivanje verteksa i sljepoočnih područja
7 - potpuni gubitak kose na čeonom predjelu i verteksu

Kod žena ćelavost se odražava kao rijeđanje i gubitak kose navrh vlasišta dok predio s obje strane čela obično nije pogođen.

Kosa može da opada i zbog mnogih drugih faktora, primjerice uzimanje nekih lijekova, preboljele infekcije, poremećaj u djelovanju štitnjače, operacije i post-operativna stanja, povišena vrućina, pothranjenost, trudnoća ili porođaj, uzimanje kontracepcijskih pilula ... Također kosa može opadati u vremenu dva do četiri mjeseca nakon nekog jačeg stresnog događaja. To stanje obično ne napreduje u potpunu ćelavost mada se može pojaviti jače opadanje kose.

Kosa jače opada i za vreme kemoterapije ili radioterapije, ali tu valja istaknuti da je to stanje samo privremeno te traje najčešće 1 godinu – ustvari u najvećem broju pacijenata opadanje kose se zaustavi već nakon prestanka kemo- ili radioterapije. Vlastita kosa se obično vraća poslije određenog vremena (prema medicinskim iskustvima u roku od 1 godine).

Opadanje kose može se javljati i kod određenih sistemskih bolovanja kad bolest može pogoditi ne samo razne organe već i vlasište. U takvim slučajevima problem opadanja kose se riješava liječenjem primarne bolesti.

Mnogi ljudi se pitaju zašto treba riješavati probleme s opadanjem kose kad je to naslijeđena bolest odnosno kad to utječe samo na izgled pojedinca. Činjenica jeste da je izgled izuzetnog značenja za većinu ljudi. Također je poznato da taj problem najgore pogodi osobito tinejdžere. Pomenuto stanje ima dakle estetske i kao posljedica psihološke učinke koji se ispoljavaju na raznorazne načine.Gubitak kose, osobito kad je preran, prekomjeran ili kad vodi do općeg neugodnog osjećaja, dovoljan je uzrok da se javite kod nas gdje ćete biti individualno posavjetovani.

Na kraju nekoliko rijeći o raznim preparatima koji se prodaju na tržištu kao sredstva protiv muške ćelavosti ili opadanja kose. Skoro svi redom garantuju revolucionarne uspjehe. Nažalost ima dosta bolesnika koji plaćaju velike novce za te preparate, a da nikad ne dožive obećane rezultate. Razni šamponi, losjoni, vitamini ... mogu samo povoljno utjecati na opskrbu vlasišta krvlju i prehranjivanje vlasnog korijena – ali nikako na hormonski sistem koji je uzrok opadanju kose.

Od veljače 2012 je također dostupan najučinkovitiji, 100% prirodni tretman liječenje gubitka kose!

Rohit Shah, dr. med. , je jedan od najpoznatijih Ayurvedskih liječnika diljem Indije, koji je na temalju svojih dugoročnih studija Ayurvede razvio svoj program eliminiranja gubitka kose i ćelavosti.

Sama terapija sadrži biljne ekstrakte, paste, ulja i mješavine različitih biljaka koje se nanose na kožu vlasišta. Svi preparati su pripremljeni pod strogim nadzorom, u skladu sa zahtjevima pripreme Ayurvedskih preprata. Svaki preparat je napravljeni specifično za svakog pacijenta, ovisno o specifičnosti njegove ili dijagnoze. Proizvodi ne sadrže sintetske sastojke, parfeme, boje ili mirise.

Terapija sama je 100% sigurna i uspješnija od bilo koje druge poznate terapije. Metoda nanošenja je laka i jednostavna, nema neugodnih mirisa i vlasište nema nekih upala, prštiča ili reakcija. Metoda ne uzrokuje ovisnost, rezultati su dugoročni, stopa recidiva je skoro 0 %.

U našem studiju za savjetovanje preporučamo za najbržu psihološku pomoć i osječaj 100 % sigurnosti uporabu Vlasnog sistema koji na bezbolni i nekirurški način osigurava prirodnu kosu, po gustoći, strukturi i boji najbliskiju onoj (nekada) vlastitoj.


Hair systems, Natural hair line, Hair genesis studio, Fi Potencial d.o.o., Komenskega 1, 4000 Kranj, Slovenia
Phone 00386 4 5329 664 Fax 00386 4 5329 665 Mobile 00386 31 444 868 e-mail: info@hair-system.com